Ku

BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AYDIN DURMUŞ GÖREVİNE BAŞLADI

31.01.2017

Batman Üniversitesi Rektörü olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Prof. Dr. Aydın Durmuş görevini Kurucu Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’dan törenle teslim aldı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş devir teslim töreninde; şahsına gösterilen teveccühe, güvene ve bu görevi kendilerine layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini arz ederek, devlet büyüklerine ve bu aşamada desteklerini esirgemeyen muhterem zevata da ayrıca teşekkürlerini sundu.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Batman Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman Üniversitesinin 29 Mayıs 2007 tarihinde; üniversitenin evrensel boyutta bilgi üreten, bilim ufkunu genişleten, çağdaş, bilimsel, teknolojik ve kültürel birikimin egemen olmasını sağlayan, toplumun gelişmesine katkıda bulunmayı hedef edinen üretken bireyleri yetiştiren, toplumsal gelişimin sürdürülebilirliğinde etkin ve belirleyici rol oynamak gibi bir misyonla kurulduğunu söyledi. Batman Üniversitesinin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’ın 8 yılı aşkın sürede üniversitemizin Rektörlük görevini yürüttüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş; Prof. Dr. Abdusselam Uluçam’ın entelektüel birikimiyle, değişen şartlara hızla uyum sağlayan deneyimiyle üniversiteye önemli katkılarda bulunarak, bugün bu kutlu görevi kendilerine devrettiğini, bunun haklı gurur ve onurunu taşıdığını belirtti ve üniversitemize yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerini sundu.

Sayın Uluçam’ın üniversitemize yapmış oldukları hizmetleri devam ettirerek, bıraktıkları yerden daha yükseklere taşıma gayretinde olacaklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Durmuş, önümüzdeki süreçte üniversitemizi daha iyi bir noktaya getirmek için hep birlikte ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Rektör Durmuş: Üniversiteyi Güçlü Ekip Bilinciyle Hep Birlikte İleriye Götüreceğiz

Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarına uygun şekilde nöbeti devraldığım andan itibaren üniversitemizi adalet, hakkaniyet ve liyakat ilkelerine bağlı kalarak, ayrım gözetmeksizin herkesin rektörü olarak görev yapmak şiarıyla çalışacağını belirten Rektör Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, layık görülen bu görevin yüklemiş olduğu sorumluluğun gereği olarak, geçmişle ilgili bir hesaplarının olmayacağını, daima önlerine bakacaklarını, üniversiteyi güçlü ekip bilinciyle hep birlikte ileriye götürme çabası ve gayreti içinde olacaklarını söyledi.

Kendisine yüklenilen sorumluluk bilinciyle, ülkemize 15 Temmuz gecesini yaşatan vatan hainlerinin yanı sıra diğer tüm vatan hainleri ile doğrudan veya fikir bağlantısı olan grup ve oluşumlarla mücadelelerinin en sert şekilde devam edeceğini söyleyen Rektör Durmuş, gruplaşma ve hizipleşmeye asla müsaade edilmeyeceğini belirtti.

Öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek, öğretimde yenilikçi yaklaşımlar ve öğrenci merkezli eğitim için, gerekli tüm teknolojik alt yapıyı ve modern laboratuvarları kurarak, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile öğrencilerini motive etmeyi öncelikli hedefleri arasında sayan Rektör Durmuş; mezun olacak öğrencilerin; ailesine, Batmanımıza ve devletimize faydalı, bilgili ve teknik donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesinin temel hedefleri olacağını söyledi.

Bu hassasiyetleri gözeterek tüm çalışanlarıyla kucaklaşarak sevgi ve saygı temelinde üniversitemizi birlikte zirveye taşıma gayreti içinde olacaklarını anlatan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, tüm camiayı sevdiğini ve sevgiyle kucakladığını söyledi.

Abdüsselam Uluçam: Herkese hakkımı helal ediyorum, sizde haklarınızı helal edin

Batman Üniversitesinin çok ciddi bir yol kat ettiğini ifade eden Kurucu Rektör Abdüsselam Uluçam, Batmanın, ülkemizin ilerlemesi ve gelişmesi için 8 yıl boyunca canla başla çalıştıklarını söyledi.

Görevim süresince şeffaflıktan, adaletten ve dürüstlükten ayrılmadığını ifade eden Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, ben herkese hakkımı helal ediyorum, sizde haklarınızı helal edin dedi.

Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’a görevinde başarılar diliyorum, rabbim utandırmasın, temennisinde bulunan Prof. Dr. Uluçam, Rabbim adaletten ve dürüstlükten ayrılmadan hizmet etmeyi nasip etsin dedi.

Törende Abdüsselam Uluçam Rektörlük cübbesini yeni Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’a giydirerek, Batman Üniversitesi mühür mazbatasını takdim etti. Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş Kurucu Rektör Abdüsselam Uluçam’a Batman Üniversitesine yaptığı katkılardan dolayı hediye takdim etti. Törenin ardından Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş ve Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam tebrikleri kabul etti.